Σεμινάριο Χειροπρακτικής Ackermann στην Κρήτη

Το Holistic Physio Courses συνεργάζεται με το Ackermann College of Chiropractic της Σουηδίας για την διοργάνωση Σεμιναρίου Χειροπρακτικής διάρκειας 6 ημερών (2 τριήμερα) στα Χανιά (Κρήτη).  Το σεμινάριο είναι προορισμένο να πραγματοποιηθεί στις 7-9 Φεβρουαρίου 2020 και 8-10 Μαΐου 2020 .

Καθηγητής Σεμιναρίου: Γεώργιος Τσουκαλάς – Κοτσίρης PT, DO.

Δικαίωμα συμμετοχής: Φυσικοθεραπευτές, Οστεοπαθητικοί, Ιατροί.

Κόστος συμμετοχής : 950 ευρώ το κάθε τριήμερο.

Πιστοποίηση γνώσης της μεθόδου: Με την ολοκλήρωση και του δεύτερου τριημέρου δίνεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση γνώσης της μεθόδου υπογεγραμμένο από τον Γ. Τσουκαλά PT, DO και από τον P.W. Ackermann MD, PhD με διεθνή αναγνώριση.

 

Εγγραφή στο σεμινάριο: Οι ενδιαφερόμενοι για αυτό το σεμινάριο μπορούν να εγγραφούν και να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους μόνον με την καταβολή του ποσού της ανάλογης προκαταβολής στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα Πειραιώς

ΙΒΑΝ: GR29 0172 7650 0057 6508 5950 945

BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Ιωάννης Ιωαν. Γουβεράκης

Το εναπομείναν ποσό θα πρέπει να κατατεθεί επίσης στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό, το αργότερο 3 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου και μόνον εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν λάβει μήνυμα επιβεβαίωσης του σεμιναρίου μέσω email ή/και sms.

Παρακαλείσθε να δηλώνετε το ονοματεπώνυμο σας και το σεμινάριο για το οποίο ενδιαφέρεστε κάθε φορά που καταθέτετε χρήματα.

Προκαταβολή σεμιναρίου: Η προκαταβολή για το Σεμινάριο Χειροπρακτικής Ackermann ορίζεται στα 200 ευρώ. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου λόγω υπαιτιότητας του Holistic Physio Courses η προκαταβολή επιστρέφεται στους συμμετέχοντες άμεσα (αποτελεί την μοναδική περίπτωση επιστροφής της προκαταβολής εφόσον αυτή αποτελεί εγγύηση της συμμετοχής στο σεμινάριο).

Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνική με δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στα Αγγλικά εφόσον χρειαστεί.

Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου: Φυσικοθεραπευτήριο Ιωάννης Ι. Γουβεράκης, Ελ.Βενιζέλου 112 & Ηρώων Πολυτεχνείου, Χανιά

Χρήσιμες συμβουλές: Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να αγοράζουν τα εισιτήρια τους και να προβαίνουν σε οποιοδήποτε άλλο έξοδο σχετικό με το σεμινάριο μονάχα εφόσον έχει προηγηθεί επιβεβαίωση του σεμιναρίου.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ιωάννης Γουβεράκης PT, DO, MSc

Τηλ.: +30 28210 51797

Κιν.: +30 6974 641282

Email: holisticphysiocourses@gmail.com

Facebook: Holistic Physio Courses

 

Πληροφορίες σχετικά με το Ackermann College of Chiropractic:

 

Το Ackermann College of Chiropractic ιδρύθηκε το 1974 από τον Dr. WP Ackermann, DC, DN, HP, στην Στοκχόλμη, Σουηδία. Μέσα σε 44 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης έχει πιστοποιήσει παγκοσμίως στην χειροπρακτική μέθοδο Ackermann περισσότερους από 4500 επαγγελματίες υγείας. Σήμερα, το Κολλέγιο το διευθύνει ο υιός του ιδρυτή του, ο Paul W. Ackermann MD, PhD, καθηγητής Ορθοπαιδικής χειρουργικής.

Στόχο δημιουργίας του κολλεγίου Ackermann αποτέλεσε η επιθυμία του ιδρυτή του να μοιραστεί τις γνώσεις του και να διαδώσει μία ολιστική χειροπρακτική μέθοδο η οποία θα βοηθούσε τους επαγγελματίες υγείας που θα εντρυφούσαν σε αυτήν να είναι ικανοί για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση, βασισμένη στο βιομηχανικό μοντέλο, σε ασθενείς με ποικίλες παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι θεραπευτές Ackermann πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζουν γρήγορα τις ανισορροπίες που υπάρχουν στο σώμα ενός ασθενή τους, όπως επίσης και τις αναποτελεσματικές αντισταθμίσεις που αυτό έχει κάνει. Στην συνέχεια, εφαρμόζοντας χειροπρακτικούς χειρισμούς, όχι μόνο στην πάσχουσα περιοχή αλλά και σε άλλες απομακρυσμένες από αυτήν σωματικές περιοχές οι οποίες έχουν κάνει αντισταθμίσεις, να απελευθερώνει τις τάσεις που συγκρατούσαν το δυσλειτουργικό πρότυπο στον ασθενή και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αποτελεσματική αυτοθεραπεία η οποία θα ακολουθήσει σαν φυσικό επακόλουθο της παρέμβασης του.

 

Πληροφορίες σχετικά με την Χειροπρακτική Μέθοδο Ackermann

Η χειροπρακτική μέθοδος του Dr. Ackermann διδάσκεται ως μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κλινική πράξη για επαγγελματίες υγείας που έχουν τη γνώση ανατομίας και φυσιολογίας, όπως είναι οι ιατροί, φυσικοθεραπευτές και οστεοπαθητικοί.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν αρχικά την βιομηχανική αξιολόγηση στην οποία είναι βασισμένη η μέθοδος Ackermann (λήψη ιστορικού, ακτινολογία, φυσική εξέταση), αξιολογώντας όχι μόνο τμηματικά τις αναφερόμενες πάσχουσες περιοχές του σώματος αλλά συνδυαστικά με τις πιο πιθανές αντισταθμίσεις τους. Στην πορεία, θα διδαχθούν διάφορες χειροπρακτικές τεχνικές ανά περιοχή του σώματος οι οποίες δρουν διορθωτικά στις εκάστοτε δυσλειτουργίες και ανισορροπίες του σώματος.

 

5 λόγοι για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο Αckermann Chiropractic:

 • Έμφαση στην πρακτική επιδεξιότητα: Μικρές ομάδες διδασκαλίας με 80 τοις εκατό του σεμιναρίου πρακτική άσκηση. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες άμεσα μετά το σεμινάριο να είναι ικανοί να εφαρμόσουν όσα διδάχθηκαν με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
 • Ολιστική προσέγγιση βασισμένη στο βιομηχανικό μοντέλο: Η μέθοδος Ackermann δεν αποτελεί μία παράθεση διαφόρων τεχνικών αλλά αντιθέτως μία μεθοδική βιομηχανική αξιολόγηση και ανάλογη θεραπεία, χρησιμοποιώντας επιλεγμένες τεχνικές. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τα συγκεκριμένα πρότυπα πιο πιθανών βιομηχανικών αντισταθμίσεων για κάθε δυσλειτουργία.
 • Έμφαση στην απλότητα (“keep it simple”): η περίπλοκη ύλη μελέτης της Χειροπρακτικής εξηγείται με απλό τρόπο (βιομηχανική, ακτινολογία, διάγνωση, παθολογία κ.ά.), με επικέντρωση στα πιο σημαντικά.
 • Εκτεταμένη εμπειρία: η διδασκαλία είναι το αποτέλεσμα 44 ετών κλινικής εμπειρίας και έρευνας.
 • Βοηθήματα συνεχόμενης εκπαίδευσης: Το βιβλίο του Dr. Ackermann, τα DVDs και οι συνεχείς δημοσιεύσεις θα σας εφοδιάσουν με αρκετό υλικό για επανάληψη και περαιτέρω μελέτη.

Η διδαχθείσα ύλη περιλαμβάνει:

 • Βιομηχανική της Σπονδυλικής Στήλης: Ενδείξεις και Αντενδείξεις.
  • Πύελος και Οσφυϊκή μοίρα Σ.Σ.
  • Εξειδικευμένη διάγνωση: αξιολόγηση, ψηλάφηση, ειδικά tests.
  • Reflex phenomena, cause-effect chains.
  • Οι πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και τεχνικές.
  • Θωρακική μοίρα Σ.Σ., Ωμική Ζώνη.
  • Κατώτερη Αυχενική Μοίρα, Άξονας, Άτλας, Ινίο: ήπιες και πολύ εντοπισμένες τεχνικές.
  • Περιφερικές Αρθρώσεις.
  • Κλινικά Περιστατικά, Διαφοροδιάγνωση.
  • Διαγνωστική Ακτινολογία.
  • Ολιστική Χειροπρακτική Θεραπεία.​

Ο Ιπποκράτης στο βιβλίο του “Περί κλειδώσεων” ήταν ο πρώτος που έδωσε έναν ορισμό στη χειροπρακτική και ονόμασε τη σπονδυλική στήλη το κέντρο της συνολικής υγείας του σώματος. Σήμερα είναι θεραπεία εκλογής για την ανακούφιση και την αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία, πρωτοπαθής πονοκέφαλος, ημικρανία κ.α.

Δείτε την παρουσίαση της Χειροπρακτικής Μεθόδου Ackermann στο παρακάτω βίντεο:

Ackermann Chiropractic

Ackermann College of Chiropractic in Crete!

Gepostet von Holistic Physio Courses am Montag, 3. September 2018